Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Wij jongeren, wij helpen gewoon elkaar!

 

Volwassenen praten veel over de jeugdzorg, ook in onze regio. Jeugdzorg kost een hoop geld en toch worden veel jongeren niet bereikt.
Wij zijn een groep jongeren en we besluiten het zelf te doen. We zien in onze omgeving dat de meeste jongeren gewoon steun zoeken hij elkaar. Daarom begonnen we het project youth4youth.nl. Met steun van het regionaal InnovatieNetwerk Jeugd bouwden wij een app, waarmee jongeren met de nodige levenservaring en positiviteit (‘matties’) anoniem bereikbaar zijn voor jongeren, die met vragen rondlopen, steun zoeken of gewoon wat willen chatten. We noemen hen ‘strijders’. Met de app willen we testen of en wat jongeren elkaar kunnen betekenen.

De strijder gaat naar youth4youth.nl, klikt op de app en selecteert een mattie aan de hand van geslacht, leeftijd en soort probleem. De beschikbare matties laten zichzelf zien met een krachtzin en een stukje ‘voice’, een korte gesproken tekst. Wat er daarna gebeurt is aan hen. Uiteraard zijn alle matties gescreend en spreken ze samen door hoe je een goede positieve mattie kunt zijn.

Op dit moment geven we voorlichting op scholen, informeren we strijders en nodigen we matties uit om met ons mee te doen. Misschien worden we straks wel een soort community om elkaar te steunen, leuke dingen te doen en plezier te hebben. . . .

Kijk op Youth4youth.nl en https://www.facebook.com/youth4youth.nl/